Coaching

Een goede coach begeleidt een ander in zijn eigen leertraject. Iemand die behoefte heeft aan een coach zoekt een betrouwbare en onafhankelijke gesprekspartner. Coachgesprekken gaan over een persoonlijk vraagstuk, of over een organisatievraagstuk. Door te sparren ontstaan nieuwe inzichten. Die maken dat de gecoachte zichzelf ontwikkelt en leert. De coach faciliteert dit leertraject en zorgt voor een veilige omgeving.

Coaching is heel persoonlijk. Het kost best wel moeite om de stap te nemen om een coach in te huren. Heb je de stap eenmaal genomen, dan creëer je nieuwe kansen voor jezelf!

Een coach helpt je jouw persoonlijke doelen (eerder) te bereiken. Doordat we coaching combineren met OBM zijn we nog beter in staat om erachter te komen waarom het soms zo lastig is de gestelde doelen te bereiken. Er is vaak is sprake van een gedragsvraagstuk.

De gewenste gedragsverandering maken we heel concreet en gaan we analyseren. De uitkomst van dergelijke analyses zijn soms ook best confronterend, maar wel duidelijk. Voorbeelden van persoonlijke doelen zijn:

  • beter leren omgaan met werkdruk en stress;
  • leiderschap ontwikkelen en invloed vergroten;
  • meer inzicht krijgen in eigen gedragspatronen en communicatiestijlen.

In een persoonlijk gesprek licht ik de mogelijkheden graag toe.

Geïnteresseerd?

Neem contact op om een afspraak te maken.