Agile Behavior Management training op 9, 10 en 11 oktober 2018

Organisaties die niet Agile zijn doen binnenkort niet meer mee. Grote en kleine bedrijven richten zich massaal op Agile methodieken en filosofieën. Wendbaar zijn en continu inspelen op de steeds sneller veranderende markt is noodzakelijk om te overleven. Dat gegeven heeft vooral invloed op de wijze waarop de mensen in de organisatie gaan samenwerken en zich gaan organiseren. ‘Zelforganisatie‘ is een begrip waar vele management teams zich in vastbijten. Maar wat is zelforganisatie eigenlijk en welk gedrag hoort daarbij? Hoe krijg je voor elkaar dat mensen eigenaarschap gaan vertonen, commitment afgeven, kennis gaan delen en transparanter worden?

Hoe realiseer je een teamcultuur waarbij continuous improvement daadwerkelijk wordt beleefd?

Kortom: hoe verander je ‘oud gedrag’ in ‘nieuw, Agile, zelf-organiserend’ gedrag? Wist u dat 90% van deze cultuur trajecten mislukken, omdat de transitie naar een nieuwe Agile cultuur niet wordt verankerd in nieuw Agile gedrag. Cultuur kun je niet rechtstreeks veranderen maar gedrag wel.

Trigono en Hyparxis hebben samen een driedaagse training ontwikkeld die u helpt antwoord te vinden op al deze vragen. We stellen onze kennis en ervaring op gebied van het creëren van Agile teams en concrete gedragsverandering ter beschikking, zodat u met een oplossing komt die aansluit bij wat u nodig heeft.

Gedragsverandering is de sleutel
Het is geen nieuws: gedragsverandering is de sleutel voor organisatieverandering en prestatieverbetering. Dat geldt ook voor organisaties die Agile willen werken. Wil je gedrag gericht beïnvloeden, dan helpt het enorm als je begrijpt waarom mensen doen wat ze doen.

Organizational Behavior Management (OBM)
In Nederland ontdekken steeds meer organisaties de kracht van Organizational Behavior Management, kortweg OBM. De aanpak voor gedragsverandering, gebaseerd op wetenschappelijk valide principes. Met OBM worden succesvolle interventies gedaan op gedrag en motivatie, die leiden tot aantoonbaar betere performance en duurzame gedragsverandering.

Ons aanbod
In een driedaagse interactieve workshop vol met discussies, oefeningen en theorie laten we jullie kennis maken met de uitgangspunten van Agile en Organizational Behavior Management (OBM).

JA IK MELD ME AAN VOOR DE AGILE BEHAVIOR MANAGEMENT TRAINING van 9, 10 en 11 oktober 2018 in Zwolle

In de training;

 • Leer hoe je gewenst, agile gedrag moet specificeren;
 • Leer hoe je gedrag kunt analyseren;
 • Ontdek de instrumenten die je hebt om gedrag te beïnvloeden;
 • Maak kennis met het 7-stappen protocol voor gedragsverandering in organisaties;
 • Oefen in het omgaan met weerstand;
 • Effectief feedback geven, waardoor motivatie en prestaties verbeteren.

Het resultaat

 • Kennis van een wetenschappelijk onderbouwd model voor analyseren en begrijpen van prestaties
 • De instrumenten om duurzame prestatieverbetering te realiseren. Prestatieverbeteringen leiden tot kostenbesparingen, hogere klanttevredenheid en meer plezier in het werk.
 • Een andere kijk op Agile leiderschap, altijd toepasbaar ongeacht de situatie, of de omgeving.

Voorkennis
Voor deze Agile Behavior Management Training is kennis op het niveau van Agile Scrum Foundation een pré.

Duur
De training duurt drie dagen.

Doelgroep
je werkt bijvoorbeeld als Scrum Master of Agile Coach.

Examen
Geen examen.

Certificaat
Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Materiaal
Deelnemers ontvangen enige tijd voor aanvang van de training een uitgebreide map met presentaties, praktijkopdrachten, cases, voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst.

Werkwijze
De training kenmerkt zich door een interactieve aanpak, waarbij theorie, discussie, casus met opdrachten en vragen elkaar afwisselen. Deelnemers worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan de praktische sessies om zo veel mogelijk uit de training te halen. Daarmee bereiden de deelnemers zich optimaal voor op het examen én kunnen ze de opgedane kennis en inzichten direct in praktijk brengen.

In company
Je kunt deze Agile Behavior Training volgen als onderdeel van het open-rooster-programma op een van onze cursuslocaties, maar ook als een in-company-training op een locatie naar keuze. Maatwerk geeft de mogelijkheid om een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van de organisatie.
Voor een in-company-training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij de best mogelijke resultaten kunnen leveren.

Opvolging
De Agile Behavior Training kan worden opgevolgd door de trainingen OBM Foundation en Agile Scrum Coach, waarin de benodigde vaardigheden voor de dagelijkse praktijk verder worden geoefend.

Algemene voorwaarden
Onze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze trainingen en workshops. Deze staan op onze website.

Informatie
Wil je informatie over maatwerktrajecten en in-company-trainingen, neem dan contact op via het contact formulier op de website of bel +31 622778140

Kosten
De kosten zijn € 1.425,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, eenmalige examen kosten en het boek “Bringing out the Best in People” van Aubrey C. Daniels. Heb je een groepje en kan de training “in company” plaatsvinden dan zijn staffelkortingen mogelijk. Dit kan oplopen tot zo’n 50% afhankelijk van de groepsgrootte.
Na deelname van deze training ontvang je 200,- Euro korting op een vervolg training van Hyparxis, zoals de Agile Coach of NLP intensive for Agilists

Deze Agile Behavior Management training wordt in samenwerking gegeven met Hyparxis

Praktische zaken op rij

 • Kosten: € 1425,- ex BTW (bij in-company groepen staffelkortingen mogelijk)
 • Tijdsduur cursus: 3 dagen
 • Locatie: Hyparxis, Zwolle
 • Minimum aantal personen: 3
 • Materiaal: trainingsmap en boek “Bringing out the Best in People” van Aubrey C. Daniels
 • Certificaat: Certificaat van deelname
 • Korting op vervolgtraining bij Hyparxis: € 200,-